Roots music door duo BlueSunday op Andledon

Aanstaande zondagmiddag (16 februari) vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van het duo BlueSunday. Het tweetal brengt zorgvuldig uitgekozen bekende en minder bekende covers die zich het beste als roots music laten omschrijven: een moderne mix van blues, country en folk. Daarnaast spelen ze zondag eigen nummers van hun nieuwe EP, die binnenkort verschijnt.

Bij BlueSunday staat de eigenzinnige muziekkeuze voorop. Het tweetal (Welmoed en Patrick) staat zowel afzonderlijk als samen voor heel wat jaren muziekervaring. Hun samenwerking is in 2013 begonnen. In mei 2015 verscheen hun eerste EP-CD, een week na het optreden op Andledon volgt nummer 2 met eigen nummers.

BlueSunday

Het optreden op Andledon is te zien als een try out voor hun aankomende cd-presentatie in Friesland. BlueSunday heeft eerder succesvolle optredens verzorgd op het Andelster podium, zowel tijdens het Hogeland Festival (2018) als een vol concert in het theater. Welmoed tekent tijdens het optreden voor zang en een keur aan aanvullende instrumenten en Patrick bespeelt diverse gitaren.

Het optreden van BlueSunday start zondag 16 februari om 15:30. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het optreden komt in de plaats van het geplande optreden door Henriëtte van Dijk en Alex de Bruin, dat door ziekte helaas geen doorgang kan vinden.