Soloconcert Marcel de Groot

Komende zondagmiddag (1 december) kan op Cultuurerf Andledon worden genoten van een soloconcert door Marcel de Groot. De gelauwerde singer-songwriter en gitarist brengt die dag een intiem liedjesprogramma ten gehore, dat uitermate goed past in de sfeer van het Andelster theater.

Marcel de Groot, gitaarspelend vanaf zijn tiende, begint zijn carrière als radio-promotor bij verschillende platenmaatschappijen. Maar hoe interessant het ook is om de muziekindustrie van de binnenkant te ervaren, het bloed kruipt en gaat z’n eigen gang, linea recta naar het zelf muziek maken. In 1991 zet Marcel zijn eerste stappen op het toneel in de Robert Long-musical Tsjechov en schrijft hij de muziek voor How To Survive A Broken Heart, de eindexamenfilm van regisseur Paul Ruven. In 1992 neemt hij, samen met jeugdvriend Boris Kothuis, zijn eerste album op onder leiding van Golden Earring-man George Kooymans.

Marcel de Groot (fotograaf: Raymond van Olphen)

De Groot toert enige jaren rond met zijn eigen band. Na enige jaren verlegt hij zijn focus naar het theater. Dit leidt er onder meer toe dat hij vanaf 2004 met Maarten van Roozendaal en bassist Egon Kracht vier theaterprogramma’s maakt, die zonder uitzondering luid bejubeld worden. Het programma ‘Barmhart’ wordt genomineerd voor de Poelifinario 2007 en in 2008 wordt deze theaterprijs alsnog in de wacht gesleept met het programma ‘Het Wilde Westen’. Inmiddels is De Groot een veelzijdig en veelgevraagd gitarist en ook als componist weten steeds meer artiesten hem te vinden, zoals Theo Nijland, Jan Rot, Ricky Koole en Paul de Leeuw.

Het seizoen 2010 – 2011 staat in het teken van de vader-zoon-tour ‘Waar Gebeurd’, waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven vertelt, op gitaar begeleid door zoon Marcel. In de tussentijd toert hij ook als duo met Beatrice van der Poel langs de kleine theaterzalen. Momenteel wisselt hij optredens met zijn theaterprogramma DOOR af met soloconcerten zoals op Cultuurerf Andledon.

Het optreden van Marcel de Groot start zondag 1 december om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De entree bedraagt 10 euro.