Singer-songwriter en dichter Vincent Corjanus naar Andledon

Komende zondagmiddag (26 mei) doet singer-songwriter en dichter Vincent Corjanus Cultuurerf Andledon in Den Andel aan in het kader van zijn Hartenwacht Tour. De tour ter ere van de verschijning van zijn zesde dichtbundel Hartenwacht brengt het publiek poëtisch spektakel in de vorm van originele, gevoelige liedjes en nieuwe en oudere poëzie van de talentvolle dichter.

Vincent Corjanus (1995) bracht op 16 jarige leeftijd zijn allereerste dichtbundel Woorden wonen in huizen uit. Enkele maanden na de verschijning droeg zijn grote inspiratiebron Frank Boeijen het gedicht Wonder van Corjanus voor in de stadsgehoorzaal in Kampen. Dit betekende voor de jonge dichter een verdere aanmoediging om door te gaan met schrijven. Nog geen jaar later verscheen het omvangrijke poëtische document De zichtbare ziel, bestaande uit honderdvijftig gedichten over een zoektocht van een jongen in de spiegel. Datzelfde jaar bracht Vincent Corjanus samen met muzikant Felix Peterson de single Woorden van een oude liefde uit.

Foto: Manja Knoop

Na een pauze van enkele jaren verscheen in 2015 de bundel Sporen van de zon. De nadruk ligt daarin vooral op afscheid nemen, maar ook reizen is een thema dat veel terugkeert in de bundel. De volgende jaren brachten nog eens drie dichtbundels, waaronder de in april dit jaar verschenen Hartenwacht. In de tussentijd breidde Corjanus zijn ‘muzikale uitstapjes’ verder uit, om mede uit te groeien tot singer-songwriter. Voor de Hartenwacht Tour schreef hij vele nieuwe liedjes, die zondag samen met poëzie uit de bundel én ouder werk in Den Andel te horen zullen zijn. Vincent Corjanus is overigens  geen onbekende in Den Andel. Zowel in 2013, 2014 als 2015 stond hij als ‘Erfdichter’ van Andledon geprogrammeerd tijdens het bekende ‘Dichters op het Erf’-festival.

Het optreden van Vincent Corjanus start komende zondag om 15:30. De toegang bedraagt 10 euro.