Eva de Roovere naar Andledon

Op zondagmiddag 25 november vindt op Cultuurerf Andledon een optreden plaats van de bekende Belgische zangeres en liedschrijver Eva de Roovere.

Na een opleiding klarinet, viool, piano en zang wordt Eva de Roovere de frontvrouw van de folkrockgroep Kadril, wint ze het Leids Cabaret Festival met het duo Eeef & Coo, lijft de groep Oblomow haar in als zangeres en maakt ze “Kleine Blote Liedjes”. In 2006 besluit ze haar eigen groep op te starten.

foto: Liesbet Peremans

In 2008 brengt Eva haar tweede solo-cd “Over & weer” uit, de opvolger van haar debuutalbum “De jager”. Met “De jager” behaalt ze triple goud in België en haar tweede cd krijgt een platinum award. In 2011 brengt ze een derde cd, “Mijn huis”, in 2013 opgevolgd door “Viert”. Dit album loopt samen met een dichtbundel van haar hand, getiteld “Positron”. Bij het bredere publiek geniet ze bekendheid door de hit “Slaap lekker”, de remix van haar lied “Fantastig toch” door de Nederlandse rapper Diggy Dex. Ondertussen heeft ze nog twee Engelstalige platen uitgebracht en schreef ze het boek “Ik is perfect” in opdracht van uitgeverij Lannoo.

Eva toert solo of met band door België en Nederland. Het aankomende concert op Andledon zal een solo-optreden betreffen.

Het optreden van Eva de Roovere start zondag 25 november om 15:30 en duurt tot ongeveer 17:30. De toegang bedraagt 10 euro.